/   ihafiz.com     AutoMoto   / Bosanski  

2019-08-17 17:17:05

Znatno je manji problem kod automobila s automatskim mjenjačem, pogotovo klasičnim, jer se snaga prenosi hidrodinamičkim pretvaračem momenta, dakle hidrodinamički, a ne mehanički.  Još je lakše ako ima 'hill assist', odnosno 'hill holder' (sistem potpore za kretanje na uzbrdici).

No, i kod njih nastaje problem, i kombinacija mehaničkog i toplinskog opterećenja, ali neusporedivo manje nego kod klasičnog. Ako s klasičnim prijenosom trebate krenuti na uzbrdici, svakako povucite ručnu kočnicu i sinkronizirajte njeno otpuštanje s podizanjem papučice kvačila i davanjem gasa. To se uči u autoškoli. 

Nemojte eksperimentirati samo s nožnom kočnicom, jer se pritom automobil, prije kretanja uzbrdo, više ili manje vrati u rikverc, pa kvačilom automobil treba najprije zaustaviti, pa pokrenuti naprijed. A to se ostvaruje prijenosom rotirajućeg gibanja s bočne plohe zamašnjaka na tarno kvačilo. 

Tada nastaje struganje, trenje, zagrijavanje, habanje..., tim veće što je uspon veći. A najgore je automobil držati 'na vagi' papučica kvačila i gasa, odnosno kvačilo koristiti kao kočnicu.

Dakle, svako kretanje na velikoj kosini je stresno - tu se vidi majstor, koji može znatno smanjiti habanje kvačila, ali ga ne može izbjeći. U težim slučajevima jednim takvim kretanjima kvačilo se potroši stoput više nego pri normalnom startanju po ravnom. U ekstremnom slučaju kvačilo možete uništiti, „spaliti“.

Dakle, ako ste stali na uzbrdici, osnovno je pravilo: ako se možete vratiti u rikverc na ravni dio prometnice, svakako to učinite, pa lagano krenite i potom dajte jači gas. Automobil, a posebno kvačilo, bit će vam zahvalni. Pritom se smanjuje  i opterećenje, habanje, homokinetičkih zglobova, motora...

(SB / Autoportal)

loading...


slobodna-bosna.ba
kvailo bosna slobodna automobil uzbrdici kvaila http habanje automobila dakle klasinim nego


User comments