/   ihafiz.com     AutoMoto   / Bosanski  

2019-09-20 15:30:39

[{ img : \/img\/vijesti\/2019\/09\/149354-cars-review-hands-on-land-rover-defender-110-image1-.jpg , full : \/img\/vijesti\/2019\/09\/149354-cars-review-hands-on-land-rover-defender-110-image1-.jpg , caption : Foto: Pocket-lint.com , bg : 1e1a1c }]

Odluči li indijski gigant prodati britanske marke, Bavarci bi trebali prvi reagirati.

To je poruka koju je poslao Sanford C. Bernstein, a koji misle kako bi BMW trebao kupiti britanske marke.

BMW je preplavljen kešom. Dosegao je limit rasta svoje game i marke. JLR je pred izazovima, operativnim i financijskim, ali bi drastično mogao smanjiti fiksne i varijabilne troškove pod krilom velikog partnera , komentar je analitičara Maxa Warburtona.

Tata Motors trenutno gomila gubitke s Jaguarom i Land Roverom, kako zbog Brexita, tako i zbog sporijeg rasta kineskog tržišta. BMW trenutno važe između Amerike i Kine, a na Otoku je aktivan jer proizvodi Mini i Rolls Royce.

Ako bi kupio JLR za oko 11,2 milijardi dolara, mogao bi povećati zaradu za oko 20%, a nakladu bi povećao za 25%, smatra analitičar. Jedina prepreka je ponos indijskih vlasnika koji bi morali priznati poraz prije odluke o prodaji. S druge strane BMW je već bio vlasnik Rovera, a to iskustvo im baš ne budi lijepe uspomene.

No ipak, radi se o logičnom poslovnom potezu. BMW i JLR već imaju sporazum u pogledu razvoja električnih automobila. Stoga mnogu vide upravo ovo udruživanje kao sljedeći potez u autoindustriji.


slobodna-bosna.ba
land slobodna prepreka rover bosna kupiti koji cars review hands defender image1


User comments