/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-07-08 20:12:15

Prema istraživanju koje je sproveo Business Insider, tinejdžeri i odrasli mlađih godina (starosti između 13 i 21 godine) sve manje koriste Facebook, a sve više YouTube i Snapchat. Facebook je na prvom mjestu po broju napuštanja, jer je oko 30% od 1.884 ispitanika koji pripadaju Generaciji Z odgovorilo da je nekad koristilo ovu društvenu mrežu, ali da je danas ne koristi.

Na drugom mjestu po napuštanju nalazi se messaging aplikacija Kik, od čije upotrebe je odustalo 29,7 odsto ispitanika. Mnogi od njih više uopšte ne koriste Skype, a više od 20% je odustalo od upotrebe Twittera ili Instagrama.

Ipak, isto istraživanje pokazuje da tinejdžeri i mladi odrasli i dalje u najvećoj mjeri redovno posjećuju Facebook i Instagram. Čak 64,59% ispitanika je navelo da na dnevnom nivou posjećuje Instagram (koji je na prvom mjestu po angažovanosti korisnika). Na drugom mjestu je YouTube, kojeg svakodnevno posjećuje 62,48% ispitanika, a treći je Snapchat sa 51,31% odgovora. Facebook je tek na četvrtom mjestu, a njega svakodnevno provjerava tek 34,19% pripadnika Generacije Z.

Najveći dobitnici su YouTube i Snapchat, od koga je odustalo da koristi tek 9,36%, odnosno 18,22% korisnika. S druge strane, korisnici tinejdžerskog doba koji su odustali od Facebooka, prebacili su se najviše na ove dvije mreže. Na primjer, trenutno samo 51% tinejdžera između 13 i 17 godina posjećuje Facebook, dok čak 85% gleda YouTube, 72% prati Instagram, a 69% ide na Snapchat.

(Business Insider)


nezavisne.com N.N.
koriste mladi 2019 facebook mjestu nezavisne koje https ispitanika youtube snapchat instagramihafiz.com

This domain might be on sale - check the price!Science

SCIENCE   feedproxy.google.com Aug 20

19:07


U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

strasy.com cr34t1v3.com wedesignweb.com jicyf.com kosovaaccommodation.com eagencija.com activitysonar.com regije.com extremac.com 8creatives.com iywux.com shopaio.com iyuex.com spainserbia.com rivijera.me creativehalo.co aktuelno.info lukabar.com yicyf.com cr8ive.cloud realestate-islands.com burgdzinice.com automobili.ga kriptovalute.ga ekonomija.ga