/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-07-09 16:08:33

Kada je u pitanju prostor za skladištenje, random access memory (RAM) je i dalje najbolje rešenje po pitanju brzine koje novac može da kupi.

Međutim, korišćenjem besplatnog softvera (ImDisk) sistemska memorija može da se konvertuje u prostor za skladištenje podataka poznat kao RAM Disk.

Drugim riječima, možete da dio RAM-a koji vaš PC ima pretvorite u super brz prostor za skladištenje podataka.

Šta je RAM disk?

Softver podiže blok memorije (koliko korisnik odredi), koji kasnije može da se koristi kao virtuelni hard disk koji će Windows prepoznati. I ove hard diskove možete da podižete i gasite bukvalno za nekoliko minuta.

Najbolje je koristiti aplikacije koje ne koriste memoriju za keširanje, i riječ upozorenja - RAM diskovi nisu trajni, jednom kada ugasite kompjuter, sav sadržaj kompjuterske memorije biće obrisan.

Ali s obzirom na to da danas većina korisnika ne gasi kompjuter, već se odlučuje za hibernaciju, sadržaj može biti dostupan duže.

Razlog za korišćenje RAM diska jeste njegova brzina, velika brzina.

Sa samo 4GB radne memorije možete da instalirate često korišćene aplikacije koje će osetititi fenomenalno visoke brzine pisanja i čitanja - što bi u praksi trebalo da znači brže vreme učitavanja i energičnije performanse.

SATA SSD može da dostigne brzinu od 500MBps prilikom pisanja/čitanja, a testovi su pokazali da RAM disk može da dostigne brzine od 8.7/15.8GBps, što je gotovo 30 puta veća brzina.

Za razliku od drugih nadogradnji, RAM disk je tehnički besplatan, samo odlučujete da drugačije rapsoredite kompjuterske resurse.

Ipak, postoje određena ograničenja. Brzinu najviše određuje sistem, a ako imate lošiji sistem, i brzine će biti sporije.

(Telegraf.rs)


nezavisne.com N.N.
kompjuter potpuno besplatno ubrzate kako disk nezavisne moete brzine koje prostor https


ihafiz.com

This domain might be on sale - check the price!Science

SCIENCE   feedproxy.google.com Aug 20

19:07


U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

weighborhood.com xn--wqa.com strasy.com stockscrunch.com rent-lux.com cccrunch.com enbhd.com fricr.com iywux.com who-wear-what.com realestate-europa.com nekretnineito.com cruiserfleet.com vasagent.com sarajevo360.com rebsr.com realestate-marocco.com rentacartaiwan.com roiassistant.com programing.cloud automobili.ga kriptovalute.tk kriptovalute.ga ekonomija.ga stilimoda.ga