/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-07-11 09:02:20

Vještačka inteligencija već dugo je prisutna u svakodnevnom životu u Njemačkoj, a sada igra sve važniju ulogu i na području potrošačke elektronike, pokazuje istraživanje.

Do sada su se rješenja vještačke inteligencije primarno koristila na području mobilnosti i transporta, a novi trend u potrošačkoj elektronici otkrila je reprezentativna studija koju je naručila industrijsko udruženje  gfu uoči vodećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA.

Vještačka inteligencija će biti jedna od glavnih tema tog sajma koji će se održati od 6. do 11. septembra u Berlinu, saopštili su u srijedu iz gfu .

Na primjer, 80 odsto anketiranih već koristi vještačku inteligenciju za upravljanje transportom ili to planiraju da urade, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo dvije hiljade njemačkih domaćinstava.

Rezultati pokazuju i da 60 odsto ispitanika već glasom upravlja 'pametnim' uređajima za zabavu, a 63 odsto koristi rješenja AI-a za simultano prevođenje.

Oko 57 odsto ispitanika kontroliše glasom kućanske aparate uz pomoć vještačke inteligencije, navodi se u studiji.

Direktor Samsungovog poslovanja mobilnim uređajima Dong Jin Koh nedavno je najavio kraj perioda pametnih telefona, predviđajući da će se u budućnosti potrošačkom elektronikom i kućanskim uređajima upravljati glasom, a ne mobilnim telefonima.

(Tportal.hr)


nezavisne.com N.N.
inteligencija rasprostranjenija vjetaka nezavisne njemakoj odsto https sada ureajima glasom podruju potroake


ihafiz.com

This domain might be on sale - check the price!Science

SCIENCE   feedproxy.google.com Aug 20

19:07


U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

whowearit.com bosniaaccommodation.com bookofimpressions.com realestate-mediteran.com strasy.com have2trade.com extremac.com referrads.com who-wear-what.com creativehalo.co ioacc.com vasagent.com cevabdzinice.com rmysitesup.com mediteranaccommodation.com cetiritocka.com rebsr.com yewik.com programing.company automobili.ga automobili.cf kriptovalute.ml kriptovalute.ga ekonomija.ga stilimoda.ga