/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-07-13 11:14:15

VAŠINGTON - Američka Savezna komisija za trgovinu donijela je odluku da kompanija Fejsbuk bude kažnjena sa pet milijardi dolara zbog kršenja prava na privatnost, javili su danas američki mediji.

Savezna komisija za trgovinu vodi istragu protiv Fejsbuka zbog odavanja ličnih podataka korisnika ove mreže konsultantskoj kompaniji Kembridž analitika .

Odluka o kazni za popularnu društvenu mrežu odobrena je sa tri glasa za poslanika Republikanske stranke, dok su protiv bila dva poslanika Demokratske stranke.

Američki dnevnik NJujork tajms piše da su demokrate tražile strožiju kaznu, kao i da su njihove stranačke kolege kritikovale regulativu kao neadekvatnu.

Izvori navode da na kazni još treba da radi građansko odjeljenje Ministarstva pravosuđa i da nije poznato koliko će to trajati.

Ukoliko bude potvrđena to će biti najviša kazna koju je Savezna komisija odredila tehnološkoj kompaniji.

Fejsbuku se stavlja na teret da je omogućio sveobuhvatno stavljanje ličnih podataka o desetinama miliona korisnika na uvid kompaniji koja je koristila te informacije za usmjeravanje političkog marketinka u Americi.

Kompanija je u Velikoj Britaniji kažnjena maksimalnom kaznom od 500.000 funti povodom sakandala sa Kembridž analitikom .


nezavisne.com Srna
milijardi dolara rekordnih nezavisne fejsbuku komisija savezna https kazne548075 kanjena bude kompanija


ihafiz.com

This domain might be on sale - check the price!Science

SCIENCE   feedproxy.google.com Aug 20

19:07


U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

whowearit.com ceais.com stanje.com realestate-serbia.com buregdzinica.com 8creatives.com improveyouruserexperience.com preporucujemo.com imtbo.com nekretnineito.com cruiserfleet.com vasagent.com rmysitesup.com mediteranaccommodation.com rentacarswitzerland.com keepcalmandenjoy.com reactiweb.com yicyf.com has2trade.com ktotm.com rentacartaiwan.com realestate-iceland.com dooule.com roiassistant.com programing.cloud