/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-07-13 16:00:23

Samsung istražuje mogućnost razvoja AR (augmented reality - uvećana realnost) naočara, a ovo je otkriveno u jednoj od kompanijinih prijava za patente.

Dokumentacija, koju je južnokorejska kompanija podnijela kod US Patent & Trademark Office, prikazuje savitljivi uređaj koji izgleda kao uobičajen par naočara, ali sa debljim okvirima kako bi se imlementirale elektronske komponente. 

Iako bi finalni proizvod mogao izgledati drugačije, aktuelni dizajn predstavlja nosivi uređaj koji se automatski pali kada je rasklopljen.

Dok god je jedan od okvira rasklopljen, projektor naočara (smješten u okviru) će projektovati sliku na mali displej smješten u korinsikovo polje pregleda. 

Samsung izgleda razmatra korišćenje  magnetnih senzora kako bi se osiguralo da uređaj ostane rasklopljen, dok ga korisnik namjerno ne sklopi.

S obzirom na to da se za sada radi samo o prijavi za patent, Samsung nije istakao kakve komponente se koriste u ovim AR naočarama. Nije poznato da li kompanija planira da patent pretvori u komercijalni proizvod.


nezavisne.com N.N.
samsung patentirao savitljive nezavisne naoara https ureaj rasklopljen patent comnauka naocare548102


ihafiz.com

This domain might be on sale - check the price!Science

SCIENCE   feedproxy.google.com Aug 20

19:07


U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

whowearit.com xn--wqa.com bookofimpressions.com mesdzid.com mykungfuisstrongerthanyours.com regije.com extremac.com annds.com usercomply.com preporucujemo.com yelwi.com rivijera.me imtbo.com cruiserfleet.com aktuelno.info vasagent.com cevabdzinice.com rmysitesup.com cetiritocka.com rentacarswitzerland.com realestate-finland.com backpackaccommodation.com keepcalmandenjoy.com reactiweb.com rebsr.com