/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-07-16 11:13:36

BEOGRAD - Djelimično pomračenje Mjeseca biće vidljivo iz Srbije u noći sa utorka na srijedu, 16. na 17. juli, saopšteno je iz Astronomskog društva Ruđer Bošković .

Pomračenje će biti nepovoljno za posmatranje, jer visina Mjeseca iznad horizonta neće biti veća od jednog pedlja ispružene ruke, prenosi Sputnjik .

Pomračenje će početi u 22.01 čas, a Mjesec će najviše biti prekriven Zemljinom sijenkom, i to 65 odsto prečnika, u 23.31 čas i iz nje će izaći u srijedu u 01.00 čas.

Pomračenje će, kako se navodi, moći da se posmatra iz istočne Evrope, sa Bliskog istoka, iz većeg dijela Afrike i zapadne Indije i sa Antarktika.

Pomračenje nastupa kad prirodni satelit uđe u sijenku Zemlje i kada se Zemlja nađe tačno između Mjeseca i Sunca.

Mjesečeva pomračenja su rjeđa od Sunčevih, ali se zbog veličine Zemljine sijenke mogu uvijek vidjeti na gotovo cijeloj polulopti planete gdje je noć. Pomračenje Mjeseca je bezopasno i može se gledati golim okom, dvogledom ili manjim teleskopom.


nezavisne.com Srna
pomraenje mjeseca nezavisne https djelimino tehnologijasvemirveceras comnauka mjeseca548480 djelimicno srijedu pomracenje biti


ihafiz.com

This domain might be on sale - check the price!Science

SCIENCE   feedproxy.google.com Aug 20

19:07


U Peruu pronađen reljef star 3.800 godina

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

whowearit.com bosniaaccommodation.com personaio.com have2trade.com realestate-worldwide.com theexitfestival.com eagencija.com excitement.tv whowhenwhat.info shopaio.com preporucujemo.com yelwi.com spainserbia.com imtbo.com cp6uja.com cevabdzinice.com cetiritocka.com backpackaccommodation.com yewik.com cr8ive.cloud realestate-iceland.com wedevelopsites.com realestate-islands.com automobili.ga kriptovalute.ga