/   ihafiz.com     Science   / Bosanski  

2019-10-09 14:13:25

Twitter je objavio izvinjenje korisnicima jer je nenamjerno koristio u marketinške svrhe telefonske brojeve i elektronske adrese koji su upisivani radi zaštite naloga.

Nedavno smo otkrili da su, kada ste upisali elektronsku adresu ili telefonski broj iz bezbjednosnih razloga, na primjer radi dvostruke potvrde identiteta, ovi podaci možda nenamjerno korišteni u reklamne svrhe , navodi se u saopštenju društvene mreže.

Twitter je objavio da su ove informacije korištene u reklamnom sistemu ove mreže i partnerskih servisa, što je omogućilo kompanijama da ciljano usmjeravaju reklame na osnovu marketinških lista.

Kada je jedan oglašavač objavio svoju marketinšku listu, utvrđeno je da se pojedini korisnici poklapšaju sa listama osoba koje su zbog bezbjednosti upisale svoje elektronske adrese ili telefonski broj, prenijela je agencija DPA.

Ovo je bila greška i izvinjavamo se , saopštio je Twitter i dodao da ne može sa sigurnošću da kaže koliko je ljudi obuhvaćeno .

Kompanija sa sjedištem u San Francisku naglasila je da podaci nisu dijeljeni eksterno i da je pitanje riješeno od 17. septembra. 


nezavisne.com Srna
twitter izvinio korisnicima nezavisne objavio https adrese svrhe elektronske korisnicima562409 comnauka


User comments